KINXX PR gaat Communicatie en PR voor Switch Datacenters verzorgen

Switch Datacenters, eigenaar van een groot en energiezuinig ingericht ‘carrier neutraal’ datacenter in Amsterdam, gaat een rol spelen als incubator voor energie-efficiënte datacenter technologieën. Om hieraan meer bekendheid te geven en het merk ‘Switch Datacenters’ middels communicatie en PR activiteiten op de kaart te zetten, is KINXX PR in de arm genomen.

De R&D-afdeling van Switch Datacenters heeft een ‘Datacenter van de Toekomst Programma’ opgesteld om de rol van het bedrijf als incubator voor energie-efficiënte technologieën in goede banen te leiden. Het ‘Datacenter van de Toekomst Programma’ bevat gestructureerde R&D methodes om nieuwe datacenter technologieën uitvoerig te testen, alvorens ze mogelijkerwijs in gebruik genomen gaan worden.

Communicatiebureau ICT

Switch Datacenters heeft KINXX PR in de arm genomen om middels communicatie en PR activiteiten meer naamsbekendheid aan het incubatorprogramma te geven én het merk ‘Switch Datacenters’ stevig op de kaart te zetten. Als ICT communicatiebureau hanteert KINXX PR daarvoor een bewezen succesvolle PR & Content Marketing strategie.

“KINXX PR heeft als communicatiebureau in de ICT veel ervaring binnen de datacenter- en hostingmarkt,” zegt Gregor Snip, Technisch Directeur van Switch Datacenters. “Daarnaast zijn zij in staat om het verhaal achter een bedrijf of product goed over te brengen, waardoor wij ons beter kunnen profileren en daarmee ook gemakkelijker partnerbedrijven kunnen vinden om binnen ons programma nieuwe datacenter technologieën te testen.”

Over Switch Datacenters

Switch Datacenters is in 2011 opgericht door mensen met een technische achtergrond die  maximale technologische efficiëntie uit de datacenter infrastructuur willen uithalen. Het eerste datacenter van de onderneming (Switch AMS) heeft een omvangrijke vloeroppervlakte van 8.320 vierkante meter en wordt gefaseerd in gebruik genomen. Het datacenter is gevestigd op hét glasvezelknooppunt van Amsterdam, in Amsterdam Zuid-Oost. Op dit moment is Switch AMS aangesloten op 460 glasvezelverbindingen van 40 verschillende carriernetwerken, maar dat aantal zal verder worden uitgebreid. Iets wat een efficiëntie en redundante gebruikersinrichting van internetverkeer ten goede zal komen.

De state-of-the-art datacenter infrastructuur van Switch Datacenters houdt rekening met huidige IT-ontwikkelingen zoals virtualisatie en cloud computing, waarvoor uptime zeer belangrijk is. Zo maakt Switch Datacenters gebruik van een uiterst redundante UPS-technologie van AEG, vergelijkbaar met een Raid-5 systeem, en kent het datacenter een 100 procent uptime garantie voor klanten.

This entry was posted in Klantreferenties and tagged , , , . Bookmark the permalink.